top of page

Na spodnji sliki so v prvem planu scenski elementi, sedeži za publiko v breztežnosti (prva predstava v pogojih gravitacije 0: Dragan Živadinov, BIOMEHANIKA NOORDUNG, IL-76, Moskva, Zvezdno mesto, 1999).

Za potrebe scenografije, sem si jih "pritrdila" na stranski obodni steni letala.

Med dodelavo v naši garaži je enega, pritrjenega visoko nad tlemi, preizkusil starejši sin, takrat drugošolček. Ravno v tistem času se je v "njegovi" šoli pokazalo, da ima težave z MCD (Minimal Cerebral Dysfunction), kar je bila prvotna označba za kasnejša natančnejša termina za opis motnje - ADD in ADHD (Attention Defficit Disorder in Attention Deficit Hyperactivity Disorder). Na sedežu se je počutil tako dobro, da je v tistem kratkem času, ko je imel sedež na razpolago, na njem pisal naloge in se učil -  in to veliko hitreje, kot ponavadi.

Zaradi te izkušnje sem začela razvijati prototip stolov za otroke z AD(H)D. Drugi, izboljšan prototip je zdaj na razpolago tudi za inštrukcije (javno je bil pozitivno preizkušan na SCOMS na Gotski ul. 18 v Ljubljani , 2010, na OŠ A.M. Slomška na Vrhniki, 2011 in na OŠ Ivana Cankarja, 2016/17).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biomehanika Noordung, Moskva, Zvezdno mesto, 1999

Del risbe iz knjige Hermana Potočnika Noordunga »Das Problem der Befahrung des Weltraums«, Berlin,1929

Del risbe iz knjige Hermana Potočnika Noordunga »Das Problem der Befahrung des Weltraums«, Berlin,1929

bottom of page