Na spodnji sliki so v prvem planu scenski elementi, sedeži za publiko v breztežnosti (prva predstava v pogojih gravitacije 0: Dragan Živadinov, BIOMEHANIKA NOORDUNG, IL-76, Moskva, Zvezdno mesto, 1999).

Za potrebe scenografije, sem si jih "pritrdila" na stranski obodni steni letala.

Med dodelavo v naši garaži je enega, pritrjenega visoko nad tlemi, preizkusil starejši sin, takrat drugošolček. Ravno v tistem času se je v "njegovi" šoli pokazalo, da ima težave z MCD (Minimal Cerebral Dysfunction), kar je bila prvotna označba za kasnejša natančnejša termina za opis motnje - ADD in ADHD (Attention Defficit Disorder in Attention Deficit Hyperactivity Disorder). Na sedežu se je počutil tako dobro, da je v tistem kratkem času, ko je imel sedež na razpolago, na njem pisal naloge in se učil -  in to veliko hitreje, kot ponavadi.

Zaradi te izkušnje sem začela razvijati prototip stolov za otroke z AD(H)D. Drugi, izboljšan prototip je zdaj na razpolago tudi za inštrukcije (javno je bil pozitivno preizkušan na SCOMS na Gotski ul. 18 v Ljubljani , 2010, na OŠ A.M. Slomška na Vrhniki, 2011 in na OŠ Ivana Cankarja, 2016/17).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Robova 39, 1360 Vrhnika
 Tel: 031 267 962

© 2023 by SWIM STARS. Proudly created with Wix.com